Suomalaisille luultavasti tunnetuin risteilyvarustamo on Royal Caribbean Cruises Ltd.

Heidän laivoistaan on Suomessa rakennettu mm. maailman suurimmat alukset Oasis ja Allure of the seas.
RCCL:n tasokkaat risteilyt sopivat kaikille ja erityisesti perheille erittäin hyvä vaihtoehto, sillä heidän laivoilla löytyy kaikille kaikkea!
Royal Caribbean International kehittää koko ajan uusia laivoja ja uudistaa liikenteessä olevia aluksiaan. Matkustajille se tarkoittaa, että Royal Caribbean on maailman uudenaikaisin ja innovatiivisin risteilylaivasto. Tällä hetkellä valinnanvaraa tarjoaa 22 laivaa viidessä eri alusluokassa, jotka käyvät lähes 300 erilaisessa eksoottisessa matkakohteessa.

Princess Cruises aloitti vuonna 1965 tarjoamalla Meksikon risteilyjä yhdellä aluksella. Vaatimattomasta alusta se on kasvanut yhdeksi maailman johtavista varustamoista. Sen loistoristeilijöillä lomailee yli miljoona matkustajaa vuosittain ja sillä on risteilykohteita maailmanlaajuisesti enemmän kuin millään muulla varustamolla.

Varustamo ponnahti julkisuuteen vuonna 1977, kun Pacific Princess valittiin Lemmenlaiva-televisiosarjaan päärooliin. Sarjalla oli joka viikko miljoonia katsojia aikana, jolloin loma merellä oli ajatuksena vielä uusi ja tuntematon. Sarjasta tuli maailmanlaajuinen menestys, ja edelleen varustamon nimi ja merenneitologo merkitsevät monelle samaa kuin “risteily”.


 

Celebrity risteilyt ja varsinkin heidän uudet upeat Solstice-luokan laivat  ovat kuin design versio tavallisista risteilyistä, upea sisustus, palvelutaso ja koko ilmapiiri on rakennettu tyylillä, mutta silti tunnelma laivoilla on erittäin rento! Modernia tyyliä ja vanhanajan palvelua, näillä laivoilla todellakin tunnet olosi Celebrityksi! *****
Celebrity Cruises -laivastoon kuuluu 9 alusta, jotka seilaavat 33 eri reittiä ja 53 eri vierailusatamassa.  Alaska, Bermuda, Karibia, Mexico, Panaman kanava, Tyynenmeren rannikko, Eurooppa ja Etelä-Amerikka.
Celebrity Cruises kuuluu Royal Caribbeanin “risteilyperheeseen”

Azamara Club risteilyt ovat hienostunut mutta rento tapa risteillä ainutlaatuisiin kohteisiin Karibialla Välimerellä ja Aasiassa.
Azamara Quest ja Azamara Journey laivoihin mahtuu n. 700 matkustajaa. Pienemmän kokonsa ansiosta ne pääsevät satamiin, johon suuremmat laivat eivät pääse.
Laivoilla asiakkaista huolehtimassa on yksi miehistön jäsen kahta vierasta kohden, jolloin saat nauttia yksilöllisestä ja laadukkaasta palvelusta aikuiseen makuun. Laivan sisustus on hillittyä ja miellyttävää. Risteilyn hintaan sisältyvät myös viinit ja olut aterioilla.

• Pienemmät alukset.
• Enemmän aikaa risteilylle
• Ainutlaatuiset kohteet
• Mielenkiintoiset retket.
• Ilmainen bussikuljetus satamaan mahdollisuuksien mukaan
• Laadukkaat hytit
• Kaikki ateriat ja huonepalvelu.
•’ Special dining’ (maksuton kaikille suite-vieraille).
• Talon viini lounaan ja päivällisen yhteydessä.
• Juomarahat
• ilmainen Kahvi ja pullotettua vettä tarjolla päivittäin
• Ilmainen itsepalvelupesula.
• Hovimestari palvelu sis. hintaan suite-vieraille.
Myös Azamara on osa Royal Caribbeanin “risteilyperhettä”


 

Tämä varustamo ei suurempia esittelyjä kaipaa, ehkä legendaarisin kaikista varustamoista on ehdottomasti Cunard!
Tule ja koe perinteinen Atlantin ylitys Cunard–varustamon ylpeyksillä. Laivojen kuningattaret; Elisabeth, Victoria ja Mary 2 kuljettavat asiakkaitaan tyylikkäästi ja Glamourilla kuin silloin ennen, mutta nykyaikaisine puitteineen ja varusteineen.
Risteily Sinut Southamptonista New Yorkiin kuudessa päivässä. Ja mitä päiviä ne ovatkaan!

New York kuuluu ehdottomasti jokaisen maailmanmatkaajan käyntikohteisiin, joka kiehtoo alati. Perille  saavuttaessa Vapaudenpatsas toivottaa vieraan tervetulleeksi. Tutustu Metropolitan of Arts tai Guggenheim taidemuseon aarteisiin. Tee hevosajelu keskuspuistossa ja ihmettele New Yorkilaisten urbaania elämäntyyliä. Äläkä unohda New Yorkin uskomattomia ostosmahdollisuuksia.

Carnival Cruise Lines
All for Fun, Fun for all !!

Maailman suurimman risteily-yhtiön Carnivalin slogan kertoo kaiken myös heidän risteilyistään!
Asiakaskunnaltaan ehkä nuorekkain kaikista varustamoista on Carnival, toki Carnival risteilyt sopivat myös kaikille ikäluokille ja tekemistä löytyy niin pienimmille, nuorille kuin vanhemmillekin.

Historia:
ALUSSA…
•  Ted Arison perusti yhtiön Miamissa 1972
•  Lomaristeilyt edullisesti kaikkien ulottuvilla
•  Ainutlaatuinen Carnival-henki ensimmäisestä
Carnival MARDI GRAS -laivan risteilystä lähtien

…TÄNÄÄN

•  24 loistoristeilijää
•  3,9 miljoonaa kansainvälistä matkustajaa vuosittain
•  Osa Carnival Corporation -konsernia
•  Kohteet Karibia, Alaska, Kanada  & Uusi-Englanti, Meksikon  Riviera,Panaman Kanava, Etelä-Amerikka, Eurooppa

 

Costa Cruises on italialainen risteilyvarustamo, jonka upeat alukset risteilevät kesäisin Välimerellä, Norjan vuonoilla, Itämerellä ja Kaukoidässä. Talvikaudella risteilyreittejä on muun muassa Kanarian saarille, Egyptiin ja Dubaihin sekä eri puolille Karibiaa, Etelä-Amerikkaa ja Kaukoitää.
Costan aluksilla saat nauttia italialaisen keittiön antimista, eurooppalaisesta ilmapiiristä, mukavista ja kodikkaista hyteistä sekä kauniista ympäristöstä – puhumattakaan ystävällisen henkilökunnan palvelualttiudesta.

Oceania varustamon laivat todellakin tarjoavat vastinetta 5 tähden luokitukseensa! Upeita reittejä ja yksilöllistä palvelua.
Oceania Cruises on amerikkalaisomisteinen varustamo, joka liikennöi neljällä loistoristeilijällä maailman laajuisin reitein.
Laivat: REGATTA, NAUTICA, MARINA, RIVIERA 


 

Freestyle Cruising®
Norwegian Cruise Linen Freestyle Cruising® on joustavuutta ja vapautta. ei aikatauluja, ei stressiä.

NCL risteilyllä syöt milloin vain, missä vain, kenen kanssa haluat!
ja kunkin laivan 13 eri ravintolassa voit todellakin valita mitä haluat syödä…
Voit myös pukeutua kuinka haluat, ei halutessasi ”pukupakkoja” .
Koska NCL :llä on maailman nuorekkain laivasto, tulet viettämään todella rentotunnelmaisen loman, upeissa puitteissa!

NCL tarjoaa myös erittäin laajan hyttivalikoiman eri tarpeisiin !
On NCL, you’re always free to whatever.

Hyttiluokkia sisähyteistä, parvekehytteihin ja  suiteihin. mm. Courtyard Villa ja Garden Villalla on oma yksityinen alueensa laivalla, jossa mm.oma aurinkokansi,  uima-allas, hot tube…

Kokonaan Eurooppalaisomistuksessa oleva MSC Crociere on muutamassa vuodessa noussut Välimeren johtavaksi risteilyvarustamoksi!
Yhtiön tavaramerkkinä on laadukas Italialainen palvelu laivoilla.
MSC Yacht Club – joka löytyy seuraavista laivoita MSC Preziosa, MSC Divina, MSC Splendida ja MSC Fantasia.
Yksityinen rauhallinen  alue laivalla, kuin “luxux laiva laivan sisällä”.
MSC Yacht Club, yksityinen keidas joka tarjoaa hienostunutta ylellisyyttä, yhdistettynä henkilökohtaiseen ja yksilölliseen palveluun.
YMPÄRISTÖ:
MSC Crociere on voittanut monia palkintoja ,varustamon ympäristöystavällisyydestä, kuten ISO ja ainoana varustamona Bureau Veritasin “6 Golden Pearls” Certificate’n. 


 

Hurtigruten (nopea reitti) on Norjan rannikkopaikkakuntia yhdistävä säännöllinen lauttareitti. Se perustettiin jo 1893 viikoittaisena höyrylaivayhteytenä Trondheimin ja Kirkkoniemen välille. Sitä laajennettiin valtion tuella 11 päivää kestäväksi matkaksi Bergenistä pohjoiseen Kirkkoniemeen ja takaisin. Mukaan tuli silloin myös uusia välietappeja.

Varustamolla on 11 laivaa, joista vanhin ms Lofoten on rakennettu 1964 ja uusin ms Fram 2007.
Nykyään reitillä on 35 pysähdyspaikkaa päätesatamat mukaan lukien. Hurtigruten on ollut monelle norjalaiselle rannikkopaikkakunnalle elintärkeä tavaroiden ja ihmisten kuljetustapa. Hurtigrutenin laivat liikennöivät jatkuvasti yli 2 000 kilometriä pitkää reittiä ympäri vuoden. Vuosittain reittiä käyttää lähes puoli miljoonaa matkustajaa: 440 000 matkustajaa vuonna 2000. Tavaraa kuljetetaan vuosittain satoja tuhansia tonneja.

SilverSea varustamon Silver Cloud, Whisper ja Shadow boutique laivat ja risteilyt voi kiteyttää kolmeen sanaan: All inclusive, Exclusive !
Silversean paino on kokemuksissa – joka onkin ilmeinen näkökohta erinomaiselle palvelutuotteelle. Asiakkaat nauttivat hienoista yksityiskohdista ja kokemuksista elämässään, jossa ainoastaan paras on kyllin hyvää. Silversean aluksilla he voivat odottaa sitä samaa ilmapiiriä, joka tekee “kodin kaukana kotoa”, ja missä rennon tyylikäs maailma syrjäyttää turhamaisuuden.


 

Entisajan purjelaivatunnelmaa, täysin nykyaikaisissa puitteissa. Suuret Star Clipper- purjealukset soveltuvat mitä parhaiten eleganttin ja mukavaan risteilymatkailuun. Reitistö ulottuu auringon syleilemeltä Välimereltä eksoottisille Kauko-Idän ja Karibianmeren vesille, uutuuten TAHITIn risteilyt! Tulette varmasti nauttimaan rennosta ja mukavasta tunnelmasta, ystävällisen miehistön palveluista ja kansainvälisen keittiön antimista. Mikäli olette veneilyn harrastaja, voitte halutessanne olla miehistön mukana purjeita nostamassa, kavuta mastoon tai sitten vain lekotella ja nauttia olostanne katsellessanne, miten miehistö hoitaa hommansa.

Unohtumattomia risteilykokemuksia tarjoavat  Sea Cloud ja Sea Cloud II on varustettu huipputeknisin navigointilaittein, ja sen turvaluokitus on korkein
mahdollinen. Matkustajien yhteiset tilat kuten Lounge sekä yläkansi noudattavat aluksen yleisilmettä; mahongin runsas käyttö luo matkustajalle vaikutelman menneitten aikojen merihenkeen kuuluneesta hienostuneesta ja rentouttavasta ylellisyydestä.

Klassista kauneutta korostavat hienot tektiilit, jalopuuhuonekalulut sekä huolella valitut yksityiskohdat ja väriyhdistelmät
Sea Cloud alukset laskevat  ankkurin siellä, miissä horisontti on loppumaton, vedet puhtaimmat, ja maisemat kauneimmillaan.
Risteilymatka Sea Cloudilla on todellinen “once in a lifetime” kokemus ja unohtumaton 
elämys.


 

Seadream varustamolla on 2 laivaa SD 1 ja 2, joihin mahtuu 56 Pariskuntaa joista pitää huolen 95 miehistön jäsentä
5-tähden palvelua All-Inclusive
SeaDream Yachting on toista kuin tavallinen risteileminen. SeaDreamin 5 tähden palkituilla all inclusive risteilyillä olet todellakin tähtivieras.
Näillä laivoilla voit nauttia yksityisyydestä, harrastaa, tai vain lekotella ja nauttia ylellisestä palvelusta.
SeaDream laivat, pienen kokonsa ansiosta pääsevät vierailemaan pienemmissäkin satamissa, joihin ei isoilla risteilijöillä ole asiaa.
Huhtikuusta marraskuuhun laivat risteilevät Välimerellä ja toisen puolen kaudesta Karibialla “It’s yachting, not cruising”